Systemutvecklare / UX Designer

Arbetsområde: IT

Arbetsinriktining: Systemutvecklare

Anställningsnivå: Tillsvidareanställning

Anställningstyp: Heltid

Har du erfarenhet av interaktionsdesign och är  en problemlösare som sätter användarperspektivet i fokus? Vill du vara med och ta fram systemlösningar som är tillgängliga och användbara för alla Sveriges invånare som målgrupp? eHälsomyndigheten har nu flera tjänster som UX Designer där du kan få chansen!

Vi söker nu tre UX Designers till avdelningen för Digitalisering. Gruppen består av ca 50 personer fördelat på ca hälften utvecklare och hälften testare och du arbetar i team för test, projekt och förvaltning.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens inom UX med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

 

Om tjänsten

Du kommer att självständigt och i grupp driva UX Designarbetet inom ramen för projekt och förvaltning. Detta innbebär bland annat att utreda hur våra funktionella och icke funktionella krav ska appliceras ur ett användbarhetsperspektiv och proaktivt medverka till en kontinuerlig förbättring av våra tjänster för webben och mobila enheter i agila arbetsteam.

Du arbetar för ett helhetsperspektiv på systemlösningar som utgår från användarens förutsättningar och driva användbarhetsperspektivet. Det ingår också i din roll att planera, leda och genomföra intervjuer och workshops och andra aktiviteter för målgruppsanalys och behovsinsamling och du förväntas upprätthålla god kompetens inom området UX Design genom olika former av omvärldsbevakning.

 

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk examen inom data/IT eller likvärdig utbildning eller genom arbete förvärvad kunskap.
  • Minst 3 års erfarenhet av arbete med användbarhetsrelaterade uppgifter i systemutvecklingsprojekt.
  • Minst 3 års erfarenhet av UX-arbete/interaktionsdesign
  • Erfarenheter av verktyg för visualisering av koncept och gränssnittsförslag.
  • Goda kunskaper i Svenska (skrift och tal)

 

För att trivas i rollen behöver du vara självgående och gilla att ge service till andra. Din förmåga att analysera och lösa problem kommer göra att du lyckas bra.  Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Meriterande för tjänsten är:

  • Deltagit i processen att utveckla och förvalta riktlinjer och principer för god användbarhet.
  • Tagit fram kvalitetsmått relaterade till användbarhet.
  • Erfarenhet av process- och begreppsmodellering.
  • Erfarenhet av att ha arbetat inom myndighet och/eller inom vård- och omsorgssektorn.

 

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningarna är tillsvidare eller visstid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är i Kalmar, arbetet kan innebära tjänsteresor, företrädesvis till Stockholm.

eHälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

 

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef, Pontus Ahl, enhetschef på Leverans och Innovation, tel 010-458 62 08, HR-specialist Carolin Gullberg, tel 010-10 60 718, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast den X  datum månad 2018!

 

Om eHälsomyndigheten

eHälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av eHälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Lediga jobbtest

I listan nedan hittar du de lediga tjänster som just nu utannonseras. Klicka på det lediga jobb som överensstämmer med din kompetens för att få mer information och för att söka. Vi måste ha din ansökan senast sista ansökningsdag. Du kan enkelt prenumerera på lediga tjänster genom att klicka på knappen Prenumerera och registrera din mejladress. 


Personuppgiftslagen (PUL)
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Inlämnade uppgifter blir allmän handling och kommer att lagras i två år efter avslutad rekrytering. Uppgifter kommer att vara tillgängliga för rekryterande personer i enlighet med Personuppgiftslagen (1998:204), PUL. Om du har beslut om skyddade personuppgifter kan du välja att kontakta den HR-partner som finns namngiven i annonsen för information om alternativa sätt att skicka in din ansökan.

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
IT-/informationssäkerhetsspecialist till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-08-13
Javautvecklare / systemutvecklare till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-08-19
Är du vår nya Drifttekniker inr DBA? Kalmar 2018-09-02
NMI-specialister till eHälsomyndigheten Stockholm 2018-08-20
NMI-specialister till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-08-20
Modig rättschef till eHälsomyndigheten 2018-08-15
Testspecialist inriktning testautomation till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-08-13
Systemutvecklare / UX Designer Kalmar 2018-07-29
Servicedesk Analyst till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-08-26
Kundansvariga med IT-kunskap och intresse för e-hälsa Stockholm 2018-08-20
Informationsarkitekt till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-07-09
Informationsarkitekt till eHälsomyndigheten Stockholm 2018-07-09
Systemutvecklare / databasutvecklare till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-08-19