Servicedesk Analyst till eHälsomyndigheten

Anställningsnivå: Tillsvidareanställning

Anställningstyp: Heltid

Motiveras du av att ge teknisk service till användare och samtidigt arbeta med problemlösning? Hos oss på eHälsomyndigheten finns chansen att få arbeta tillsammans med glada och kompetenta kollegor då vi nu söker en till medarbetare till vår Servicedesk i Kalmar!

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

På Servicedesk jobbar vi primärt med att hjälpa vårdaktörer, apoteksaktörer och privatpersoner med våra externa tjänster. Du kommer vara en del av ett team som har ansvaret för att lösa de ärenden som kommer in antingen med hjälp av egen kunskap och rutiner eller eskalering till andra delar av myndigheten under våra öppettider. I Servicedesk finns olika roller vilket kan ge möjlighet till utveckling inom ITSM-området.

 

Om tjänsten

Som Servicedesk Analyst kommer du att agera kundtjänst för våra tjänster ut mot medborgare, vård- och apoteksaktörer. Det innebär att utföra First line support och lösa inkommande incidenter och service requests genom att arbeta i Incident management processen och Request Fulfilment processen. Ärenden kommer in via telefonsamtal eller e-post som sedan registreras i ett ITSM-verktyg. Du tilldelar ärenden till 2nd Line eller 3rd Line samt arbetar med ständig förbättring och förslag till åtgärder.

 

Vi söker dig som har:

 • Gymnasial Utbildning
 • Några års erfarenhet av arbete i Incidentprocessen.
 • Erfarenhet av kundservice/kundtjänst.
 • I tjänsten behöver du vara serviceinriktad, kunna uttrycka dig bra både i tal och skrift på svenska samt ha en god samarbetsförmåga.
 • I arbetet behöver du också kunna arbeta självständigt samt ha en god muntlig kommunikation.

 

Meriterande för tjänsten är:

 • Relevant högskoleutbildning
 • Erfarenhet av att arbeta i IT-driftsorganisation
 • Kunskap om ITIL
 • ITIL-Foundation V.3 certifierad.
 • Erfarenhet av telefonsupport
 • Jobbat i ett ITSM-verktyg.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart även förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag.

Anställningen är en tillsvidareanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är Kalmar, arbetet kan innebära tjänsteresor, företrädesvis till Stockholm.

eHälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

 

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef, Mathias Erlandsson, enhetschef på Produktion av informationstjänster, tel 010-458 63 01, HR-specialist Klas Ackebo, tel 010-458 63 84, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast den 26 augusti 2018!

 

Om eHälsomyndigheten

eHälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av eHälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Lediga jobbtest

I listan nedan hittar du de lediga tjänster som just nu utannonseras. Klicka på det lediga jobb som överensstämmer med din kompetens för att få mer information och för att söka. Vi måste ha din ansökan senast sista ansökningsdag. Du kan enkelt prenumerera på lediga tjänster genom att klicka på knappen Prenumerera och registrera din mejladress. 


Personuppgiftslagen (PUL)
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Inlämnade uppgifter blir allmän handling och kommer att lagras i två år efter avslutad rekrytering. Uppgifter kommer att vara tillgängliga för rekryterande personer i enlighet med Personuppgiftslagen (1998:204), PUL. Om du har beslut om skyddade personuppgifter kan du välja att kontakta den HR-partner som finns namngiven i annonsen för information om alternativa sätt att skicka in din ansökan.

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
IT-/informationssäkerhetsspecialist till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-08-13
Javautvecklare / systemutvecklare till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-08-19
Är du vår nya Drifttekniker inr DBA? Kalmar 2018-09-02
NMI-specialister till eHälsomyndigheten Stockholm 2018-08-20
NMI-specialister till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-08-20
Modig rättschef till eHälsomyndigheten 2018-08-15
Testspecialist inriktning testautomation till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-08-13
Systemutvecklare / UX Designer Kalmar 2018-07-29
Servicedesk Analyst till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-08-26
Kundansvariga med IT-kunskap och intresse för e-hälsa Stockholm 2018-08-20
Informationsarkitekt till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-07-09
Informationsarkitekt till eHälsomyndigheten Stockholm 2018-07-09
Systemutvecklare / databasutvecklare till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-08-19