Samordnare internationella e-hälsotjänster till E-hälsomyndigheten

Arbetsområde: Kundsamverkan

Arbetsinriktning: Samordnare

Anställningsnivå: Tillsvidareanställning

Anställningstyp: Heltid

Har du internationell erfarenhet och vill vara med och utveckla framtida e-hälsolösningar i Europa? Då kan du vara den vi söker - hos oss får du möjlighet att bidra med din expertis och vara med och göra skillnad!

Till enheten Invånartjänster inom avdelningen E-hälsotjänster söker vi nu en samordnare med internationell inriktning.

Avdelningen E-hälsotjänster ansvarar för de tjänster vi erbjuder till privatpersoner, vård och apotek. Inom avdelningen förvaltas de register och it-funktioner som krävs för en patientsäker läkemedelshantering. Avdelningen hanterar också den nationella läkemedelsstatistiken och godkännande av anslutande system från vård och apotek.

Inom enheten Invånartjänster arbetar vi med att stärka individens delaktighet i sin hälsa och att underlätta för den enskilde att leva med mediciner. Idag arbetar vi framför allt med e-tjänsterna Covidbevis och Läkemedelskollen. Enheten har också i uppdrag att etablera myndigheten som nationell kontaktpunkt för e-hälsa i EU-samarbete och införa e-recept över landsgränser. Vi medverkar också i myndighetens utredningar om framtida e-hälsotjänster.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället; e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

Om tjänsten

Som samordnare hos oss ansvarar du för internationella kontakter och koordinering mellan de länderna som deltar i arbetet med internationella e-hälsotjänster och etableringen av e-recept över landsgränser.

Du arbetar med projektledning, uppdrag gällande arbetet med etablering, förvaltning av funktioner och införande av internationella e-hälsotjänster över landsgränser samt utredningsuppdrag. Att planera och genomföra workshops samt andra förekommande möten är en annan del av ditt arbete. Vidare presenterar du arbetet med internationella e-hälsotjänster för olika intressenter vid möten och konferenser.

Som samordnare blir du en viktig del i ett team med engagerade kollegor. Dina ansvarsuppgifter kommer till största del att genomföras i team men det finns visst arbete som sker självständigt. I många fall sker också arbetet i team med externa parter, både nationella och internationella. Du ges möjlighet till ett spännande internationellt arbete med många kontakter och möjlighet att bygga ett stort nätverk inom e-hälsoområdet i EU.

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Minst fem års erfarenhet av strategiskt arbete inom e-hälsoområdet
  • Dokumenterad erfarenhet och kunskap av arbete med informatik och standardiseringsfrågor
  • Minst tre års erfarenhet av internationellt samarbete
  • Minst tre års erfarenhet av att arbeta med projekt- och uppdragsledning
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift

Som person är du kreativ och din samarbetsförmåga är god. Du är pedagogisk, har god språklig analytisk förmåga och ett helhetsperspektiv när du arbetar.

Meriterande för tjänsten är:

  • Kunskap om EU och erfarenhet av arbete i EU-projekt
  • God kunskap om e-hälsoinfrastrukturen i Sverige och internationellt
  • Erfarenhet av arbete i statlig verksamhet
  • Kunskaper i annat språk, såsom franska, tyska och/eller spanska

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningen är tillsvidare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är Stockholm, arbetet kan innebära tjänsteresor.

E-hälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef, Carl Jarnling, enhetschef på tel 010-458 63 76, Carolin Gullberg, HR-specialist, tel 010-10 60 718, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, -ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast den söndagen den 31 oktober 2021

Om E-hälsomyndigheten

E-hälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Sökord: Utredare, koordinator, projektledare, internationellt, e-health, digital health, digital vård

 

 

 

Lediga jobb

I listan nedan hittar du de lediga tjänster som just nu utannonseras. Du kan enkelt prenumerera på lediga tjänster genom att klicka på knappen Prenumerera och registrera din mejladress. 


Behandling av personuppgifter

Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för E-hälsomyndighetens räkning i rekryteringssystemet ReachMee i enlighet med EU:s dataskyddsförordning. Behandlingen är nödvändig för att myndigheten ska fullgöra sina rättsliga förpliktelser. E-hälsomyndigheten är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

E-hälsomyndigheten använder uppgifterna för att hantera din ansökan och personuppgifterna raderas i systemet två år efter avslutad rekrytering.
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för rekryterare, hr samt eventuellt fackligt ombud. Handlingar som inkommit till E-hälsomyndigheten kan dock komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen då det i normalfallet inte gäller sekretess för uppgifter i samband med rekrytering. Om du har beslut om skyddade personuppgifter, kontakta den hr-partner som finns namngiven i annonsen.

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
Utredare till E-hälsomyndigheten Stockholm 2021-11-04
Specialist medicintekniska regelverk till E-hälsomyndigheten 2021-11-07
Samordnare internationella e-hälsotjänster till E-hälsomyndigheten Stockholm 2021-10-24
Samordnare internationella e-hälsotjänster till E-hälsomyndigheten Stockholm 2021-10-24
Techlead/mjukvaruarkitekt/senior systemutvecklare till E-hälsomyndigheten Kalmar 2021-10-25
Junior systemutvecklare till E-hälsomyndigheten Kalmar 2021-10-25
Kundansvarig till E-hälsomyndigheten 2021-10-24