Portföljansvarig till E-hälsomyndigheten

Arbetsområde: Ekonomi

Arbetsinriktning: Portföljansvarig

Anställningsnivå: Tidsbegränsad anställning

Anställningstyp: Heltid

Vi söker nu på visstidsanställning en portföljansvarig till enheten styrning och uppföljning, en av två enheter inom avdelningen stab. Drivs du av att ha helhetssyn men även arbeta  verksamhetsnära? Är du analytisk, resultatorienterad och intresserad av att styra och följa utvecklingsverksamheten inom e-hälsoområdet? 

Enheten ansvarar för ekonomisk styrning och uppföljning samt myndighetens verksamhets-och portföljstyrning.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens inom portföljstyrning med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare. 

Om tjänsten

I denna tjänst arbetar du verksamhetsnära och proaktivt, genom att vara lyhörd, ställa rätt frågor och göra bedömningar utifrån intressenters behov. 

Du följer förvaltnings- och projektverksamheten och samverkar med beställare och uppdragsledare runt styrning och uppföljning av uppdragen. Du kommer att facilitera möten för myndighetens portföljstyrgrupp och bidrar till vidareutveckling av portföljstyrning, verksamhets- och ekonomistyrning i stort.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Leder myndighetens portföljhantering och -funktioner innefattande löpande sammanställning, uppföljning och utvärdering av myndighetens uppdragsportfölj  
 • Driver utvecklingen av portfölj-, projekt och förvaltningsstyrning samt kommunicerar och underhåller modeller och processer för detta
 • Granskar och säkerställer följsamheten mot myndighetens portföljstyrningsprocesser och verkar för en effektiv styrning och ökad transparens
 • Stödjer myndighetens ledningsgrupp, beställare samt projekt och förvaltningsledare i frågor om styrning, uppföljning och effekthemtagning av uppdrag i portföljen
 • Deltar i arbete med myndighetens verksamhetsplanering och uppföljning ur ett uppdragsportföljperspektiv och efter behov

Du ingår i ett team med verksamhetscontrollers, finansiella controllers, ekonomiadministratör och du rapporterar till enhetschefen för styrning och uppföljning. Här erbjuds du en spännande verksamhet med engagerade, kompetenta och hjälpsamma kollegor. 

Vi söker dig som har:

 • Akademisk utbildning inom ekonomi eller annat relevant område
 • Erfarenhet från arbete i offentlig sektor, gärna myndighet
 • Erfarenhet från portföljkontor eller liknande, och med att arbeta med styrningsmodeller för projekt- och systemförvaltning 
 • God förmåga att uttrycka dig väl på svenska, i både tal och skrift

För att trivas i denna tjänst har du förmåga att tänka strukturerat och strategiskt och se till det större perspektivet. Du är kommunikativ, tydlig och har en god samarbetsförmåga samtidigt som du är självgående.

Meriterande för tjänsten är:

 • Erfarenhet av förändringsledning i praktiken
 • Kunskap om myndigheters styrning, gärna från E-hälsomyndighetens verksamhet eller it-relaterad verksamhet
 • Kunskap om kvalitetsledningssystem och systemstöd, ex. UBW/Agresso och Stratsys

 Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga kompetenser.

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningen är en visstidsanställning om ca 1½ år, med möjlighet till förlängning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställningen är Kalmar. Arbetet kan innebära tjänsteresor.

E-hälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tid till det du vill! Vill du veta mer om hur det är att bo och arbeta i Kalmar län, läs här flyttahit.nu

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef, Kathrine Kalvenes, enhetschef på Styrning och uppföljning, tel 010-106 07 52, HR-specialist Cecilia Andersson tel 010 - 10 60 834, Emmeli Gross, Saco 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, ST 010-458 62 90

Välkommen skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast 22 augusti 2021! 

Om E-hälsomyndigheten

E-hälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg, genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av E-hälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Sökord: Portföljansvarig, portföljcontroller, controller

Lediga jobb

I listan nedan hittar du de lediga tjänster som just nu utannonseras. Du kan enkelt prenumerera på lediga tjänster genom att klicka på knappen Prenumerera och registrera din mejladress. 


Behandling av personuppgifter

Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för E-hälsomyndighetens räkning i rekryteringssystemet ReachMee i enlighet med EU:s dataskyddsförordning. Behandlingen är nödvändig för att myndigheten ska fullgöra sina rättsliga förpliktelser. E-hälsomyndigheten är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

E-hälsomyndigheten använder uppgifterna för att hantera din ansökan och personuppgifterna raderas i systemet två år efter avslutad rekrytering.
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för rekryterare, hr samt eventuellt fackligt ombud. Handlingar som inkommit till E-hälsomyndigheten kan dock komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen då det i normalfallet inte gäller sekretess för uppgifter i samband med rekrytering. Om du har beslut om skyddade personuppgifter, kontakta den hr-partner som finns namngiven i annonsen.

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
Portföljansvarig till E-hälsomyndigheten Kalmar 2021-08-22
Techlead / mjukvaruarkitekt / senior systemutvecklare till E-hälsomyndigheten Kalmar 2021-08-15
Techlead / mjukvaruarkitekt / senior systemutvecklare till E-hälsomyndigheten Kalmar 2021-08-15
Verksamhetsarkitekt till E-hälsomyndigheten 2021-08-15
Lösningsarkitekt till E-hälsomyndigheten Kalmar 2021-08-15
Farmaceutisk utredare till E-hälsomyndigheten Kalmar 2021-08-14
Testspecialist till E-hälsomyndigheten Kalmar 2021-08-31
Utredare till vård och apotek Kalmar 2021-08-07