Modig rättschef till eHälsomyndigheten

Arbetsområde: Chefer och ledare

Arbetsinriktining: Avdelningschef

Anställningsnivå: Tillsvidareanställning

Anställningstyp: Heltid

Vi söker nu en rättschef till den nyinrättade Rättsavdelningen. Rättschefen är avdelningens chef och ingår i myndighetens ledningsgrupp. Vi söker dig som ser möjligheter i varje utmaning och som har modet att hitta nya vägar. Kunskap, lust och engagemang är viktiga kännetecken för ditt arbetssätt. Kommunikation är ett viktigt verktyg för dig i såväl interna som externa kontakter – du leder myndighetens rättsliga arbete.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

 

Om tjänsten

Vi söker dig som ser att medarbetarnas kompetens och initiativ är avgörande för att lyckas i ditt uppdrag. Därför lägger du stor vikt vid att kommunicera och skapa delaktighet. Du sätter helheten främst och tar ansvar för myndighetens samlade resultat vilket förutsätter att du tar initiativ till samverkan med övriga chefer. Vi vill också att du ska fortsätta utveckla avdelningens kultur och arbetssätt.

Du ansvarar för myndighetens rättsliga styrning, följer rättsutvecklingen och ansvarar för beredning av generaldirektörens myndighetsbeslut. I rollen kommer du också att företräda och representera myndigheten i olika sammanhang.

Du ingår i myndighetens ledningsgrupp, är direkt underställd generaldirektören och har därmed en helhetssyn på strategiska frågor som påverkar myndighetens verksamhet, mål och leverans.

 

Vi söker dig som har:

Juristexamen/jur kand från universitet och flerårig chefserfarenhet från offentlig sektor. Erfarenhet av rättsligt arbete och att ansvara för rättslig styrning krävs. 

Vi söker dig som är trygg i ditt ledarskap och har personlig mognad. Du har god förmåga till helhetssyn och kan med handlingskraft och ansvarsfullt omdöme leda och utveckla verksamheten. Du har förmågan att på ett strategiskt och analytiskt sätt planera och styra för att skapa resultat. Som ledare skapar du förutsättningar för dina medarbetare att ta ansvar för att utföra och förbättra sitt arbete. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och förstår vikten av god service och gott bemötande. Du leder genom mod, prestigelöshet och tydlighet.

 

Meriterande för tjänsten är:

Erfarenhet från domstol, lagstiftningsarbete och relevant arbete inom Regeringskansliet, kunskaper om informationssäkerhets- och integritetsfrågor samt erfarenhet av internationellt samarbete med EU:s institutioner.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningen är tillsvidare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. eHälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

 

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av avdelningschef HR Johan Jervehed, 070-198 87 17 eller avdelningschef Verksamhetsstöd Susann Bard, 010-458 63 11 HR-specialist Ulrika Lind, 076-144 40 48. Fackliga representanter är Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast den 15 augusti 2018.

 

Om eHälsomyndigheten

eHälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av eHälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Lediga jobbtest

I listan nedan hittar du de lediga tjänster som just nu utannonseras. Klicka på det lediga jobb som överensstämmer med din kompetens för att få mer information och för att söka. Vi måste ha din ansökan senast sista ansökningsdag. Du kan enkelt prenumerera på lediga tjänster genom att klicka på knappen Prenumerera och registrera din mejladress. 


Personuppgiftslagen (PUL)
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Inlämnade uppgifter blir allmän handling och kommer att lagras i två år efter avslutad rekrytering. Uppgifter kommer att vara tillgängliga för rekryterande personer i enlighet med Personuppgiftslagen (1998:204), PUL. Om du har beslut om skyddade personuppgifter kan du välja att kontakta den HR-partner som finns namngiven i annonsen för information om alternativa sätt att skicka in din ansökan.

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
IT-/informationssäkerhetsspecialist till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-08-13
Javautvecklare / systemutvecklare till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-08-19
Är du vår nya Drifttekniker inr DBA? Kalmar 2018-09-02
NMI-specialister till eHälsomyndigheten Stockholm 2018-08-20
NMI-specialister till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-08-20
Modig rättschef till eHälsomyndigheten 2018-08-15
Testspecialist inriktning testautomation till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-08-13
Systemutvecklare / UX Designer Kalmar 2018-07-29
Servicedesk Analyst till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-08-26
Kundansvariga med IT-kunskap och intresse för e-hälsa Stockholm 2018-08-20
Informationsarkitekt till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-07-09
Informationsarkitekt till eHälsomyndigheten Stockholm 2018-07-09
Systemutvecklare / databasutvecklare till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-08-19