Lösningsarkitekt till E-hälsomyndigheten

Arbetsområde: IT

Arbetsinriktning: Lösningsarkitekt

Anställningsnivå: Tillsvidareanställning

Anställningstyp: Heltid

 

Vill du vara med och påverka utformningen av nationella tjänster och arkitektur inom e-hälsoområdet? Din arbetsinsats kommer att förbättra vardagen för till exempel patienter och personal inom hälso- och sjukvården, apoteken och sociala omsorgen. Nu har du chansen då vi söker två lösningsarkitekter till E-hälsomyndigheten.

Enheten arkitektur och säkerhet ansvarar för myndighetens arkitektur samt den nationella arkitekturen inom e-hälsa och offentlig verksamhet. Vi arbetar med enterprise-, verksamhets-, informations-, infrastuktur- och lösningsarkitektur. Vi bistår myndigheten med arkitekturell omvärldsanalys, riktning, rådgivning och uppföljning. 

Myndigheten befinner sig i en fas där vi i samverkan med andra aktörer tar fram flera nya produkter och gränssnitt. Det tillkommer därför nya spännande e-tjänster riktade till Sveriges invånare, personal inom vård, apotek och social omsorg. Det är därför viktigt att etablera mål- och referensarkitekturer, där standardisering möjliggör att vi kan hantera förändringar och få ut mer av våra processer och system till en lägre kostnad.

Om tjänsten

Största delen av din arbetstid kommer du att genomföra i nära samarbete med myndighetens förvaltnings- och projektteam. Teamen är tvärdisciplinära och innefattar roller så som objektspecialister, produktägare, utvecklare, testare, UX-specialister, kravanalytiker, säkerhetsspecialister och givetvis även dina arkitektkollegor.

Du agerar lösningsarkitekt i uppdrag inom myndigheten och säkerställer att lösningar som tas fram inom myndigheten passar in i myndighetens arkitektur och nationella arkitekturer. Du säkerställer också att beslutade standarder, arkitekturprinciper och riktlinjer följs.

Du ger stöd i kravprocessen och säkerställer att kravställningen översätts till relevanta krav på IT-lösningen samt att det finns spårbarhet mellan verksamhetens behov, krav och framtagen lösning samt driver forum för dialog kring integrationer, med interna och externa parter.

I och med att myndigheten kontinuerligt lanserar nya tjänster och samtidigt utvecklar befintliga har vi många spännande arkitekturuppdrag, vilket ger dig stora möjligheter att utvecklas. Du får även möjlighet att vara en del av nätverk inom och utom myndigheten.

Vi söker dig som har:

  • Relevant utbildning, exempelvis civilingenjör, systemvetare eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • Minst två års erfarenhet av arbete med IT-arkitektur (lösning, mjukvaru eller infrastruktur)
  • Minst två års erfarenhet av mjukvaruutveckling
  • God förståelse för och erfarenhet av att omsätta verksamhetsarkitektur till hållbara tekniska lösningar
  • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Som person är du självgående och flexibel. Du har en god samarbetsförmåga, en helhetssyn och en problemlösande analysförmåga.

Meriterande för tjänsten är:

  • Arbetslivserfarenhet inom vård, hälsa, omsorg, läkemedel eller övrig offentlig verksamhet
  • Kunskap om relevanta modelleringsnotationer som Archimate och Unified Modeling Language (UML)
  • Certifiering inom arkitektur

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga kompetenser.

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningen är tillsvidare med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställningen är Kalmar. Arbetet kan innebära tjänsteresor mellan våra kontor i Kalmar och Stockholm.

E-hälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tid till det du vill! Vill du veta mer om hur det är att bo och arbeta i Kalmar län, läs här flyttahit.nu

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av enhetschef Johan Palmqvist, tel 010-tel:010106 07 26, hr-specialist Ulrika Lind, tel 010-458 63 48, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast den 15 augusti 2021!

Om E-hälsomyndigheten

E-hälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Hos oss arbetar ungefär 300 personer och vi är fördelade på två orter, Stockholm och Kalmar. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Sökord: IT-arkitekt, Solution architect, Architecture, IT-architect, CITA. IASA, e-health.

Lediga jobb

I listan nedan hittar du de lediga tjänster som just nu utannonseras. Du kan enkelt prenumerera på lediga tjänster genom att klicka på knappen Prenumerera och registrera din mejladress. 


Behandling av personuppgifter

Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för E-hälsomyndighetens räkning i rekryteringssystemet ReachMee i enlighet med EU:s dataskyddsförordning. Behandlingen är nödvändig för att myndigheten ska fullgöra sina rättsliga förpliktelser. E-hälsomyndigheten är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

E-hälsomyndigheten använder uppgifterna för att hantera din ansökan och personuppgifterna raderas i systemet två år efter avslutad rekrytering.
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för rekryterare, hr samt eventuellt fackligt ombud. Handlingar som inkommit till E-hälsomyndigheten kan dock komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen då det i normalfallet inte gäller sekretess för uppgifter i samband med rekrytering. Om du har beslut om skyddade personuppgifter, kontakta den hr-partner som finns namngiven i annonsen.

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
Portföljansvarig till E-hälsomyndigheten Kalmar 2021-08-22
Techlead / mjukvaruarkitekt / senior systemutvecklare till E-hälsomyndigheten Kalmar 2021-08-15
Techlead / mjukvaruarkitekt / senior systemutvecklare till E-hälsomyndigheten Kalmar 2021-08-15
Verksamhetsarkitekt till E-hälsomyndigheten 2021-08-15
Lösningsarkitekt till E-hälsomyndigheten Kalmar 2021-08-15
Farmaceutisk utredare till E-hälsomyndigheten Kalmar 2021-08-14
Testspecialist till E-hälsomyndigheten Kalmar 2021-08-31
Utredare till vård och apotek Kalmar 2021-08-07