Kundorienterad och teknisk arkitekturgranskare med intresse för e-hälsa

Arbetsområde: IT

Arbetsinriktning: Arkitekt

Anställningsnivå: Tillsvidareanställning

Anställningstyp: Heltid

Vi söker nu en teknisk granskare till oss på E-hälsomyndigheten i Stockholm.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de intressantaste utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

Tjänsten är placerad på enheten Kundsamverkan och anslutning, inom avdelningen E‑hälsotjänster. Avdelningens uppdrag är att ansvara för de register som öppenvårdsapotek och vårdgivare behöver ha tillgång till för en patientsäker och kostnadseffektiv läkemedelshantering. Enheten Kundsamverkan och anslutning ansvarar i sin tur för relationerna med myndighetens kunder samt för bedömningen och godkännandet av de externa system som ansluter till myndighetens tjänsteplattform. Våra kunder är t ex vård- och apoteksaktörer samt systemleverantörer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

E-hälsomyndighetens tjänsteplattform används av IT-system inom vård- och apotekssektorn som behöver kunna skapa, hantera och expediera elektroniska recept. När våra kunder utvecklar system för förskrivning eller expediering av recept måste deras tekniska integration bli godkänd av E-hälsomyndigheten innan de kan gå i produktion. Det blir din uppgift, att på enheten för kundsamverkan och anslutning, granska kundernas lösning ur ett tekniskt och säkerhetsmässigt perspektiv så att vi som myndighet kan bedöma påverkan och eventuella risker dessa medför. En viktig del av arbetet är förmågan att se till, och förstå, hur myndighetens plattform och kundernas system påverkar varandra.

Du kommer att delta i dialogen med kunderna genom godkännandet av systemet, vilket ställer stora krav på din kommunikativa och pedagogiska förmåga. Vi söker dig som vill hjälpa oss att göra skillnad! Hos oss kommer du att ingå i en social grupp som i huvudsak består av systemvetare och farmaceuter. Vi arbetar med att ständigt förbättra våra processer och har kunden i fokus. Tempot är högt och vi har kul på jobbet!

Vi söker dig som har:

 • Minst tre års relevant universitets- eller högskoleutbildning
 • Minst tre års erfarenhet av applikationsarkitektur eller utveckling i olika tekniska miljöer
 • God samarbetsförmåga, är relationsskapande samt tydlig i ditt arbetssätt
 • God förmåga att se helheten inom verksamheten/organisationen
 • God förmåga att uttrycka dig i svenska både i tal och skrift

Meriterande är:

 • Certifierad IT-arkitekt
 • Erfarenhet av att granska och bedöma IT-arkitektur och säkerhet
 • Erfarenhet av tidigare arbete inom myndighet
 • Erfarenhet av expeditions- eller förskrivningssystem
 • Erfarenhet av agilt projektarbete, exempelvis Scrum eller Kanban.
 • Erfarenhet av arbetet gentemot E-hälsomyndighetens tjänster

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Information om tjänsten

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställningen är Stockholm, arbetet kan innebära tjänsteresor.

E-hälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Frågor angående tjänsten besvaras av Rekryterande chef, Jessica Tegelius, Enhetschef för Kundsamverkan och anslutning, tel; 010-458 62 95, HR-specialist Klas Ackebo, tel; 010-458 63 84, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04; och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan med cv och personligt brev senast den 5 april 2020. Ange referens: 2020/01147-1 i din ansökan.

Om E-hälsomyndigheten

E-hälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Stora delar av vår myndighet flyttar till Kalmar och vi söker därför fler engagerade, kompetenta och hjälpsamma kollegor. Vi erbjuder dig ett spännande arbete med

 

Lediga jobb

I listan nedan hittar du de lediga tjänster som just nu utannonseras. Du kan enkelt prenumerera på lediga tjänster genom att klicka på knappen Prenumerera och registrera din mejladress. 


Behandling av personuppgifter

Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för E-hälsomyndighetens räkning i rekryteringssystemet ReachMee i enlighet med EU:s dataskyddsförordning. Behandlingen är nödvändig för att myndigheten ska fullgöra sina rättsliga förpliktelser. E-hälsomyndigheten är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

E-hälsomyndigheten använder uppgifterna för att hantera din ansökan och personuppgifterna raderas i systemet två år efter avslutad rekrytering.
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för rekryterare, hr samt eventuellt fackligt ombud. Handlingar som inkommit till E-hälsomyndigheten kan dock komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen då det i normalfallet inte gäller sekretess för uppgifter i samband med rekrytering. Om du har beslut om skyddade personuppgifter, kontakta den hr-partner som finns namngiven i annonsen.

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
Testspecialist med inriktning prestanda till E-hälsomyndigheten Kalmar 2020-04-06
Kundorienterad och teknisk arkitekturgranskare med intresse för e-hälsa Stockholm 2020-04-05
IT-intresserad farmaceut till E-hälsomyndigheten Stockholm 2020-04-05