IT-säkerhetsspecialist till eHälsomyndigheten

Arbetsområde: Säkerhet

Arbetsinriktining: IT/Informationssäkerhetsspecialist

Anställningsnivå: Tillsvidareanställning

Anställningstyp: Heltid

Är du IT-säkerhetsspecialist och vill vara med och påverka hälsan för Sveriges invånare? Vill du arbeta i en organisation som hanterar stora mängder känslig information och där informationssäkerhet är ett högprioriterat område?

eHälsomyndigheten är en myndighet som producerar moderna IT-tjänster som innehåller säkerhetsskyddsklassad information. Den information myndigheten hanterar behöver skyddas, men även finnas tillgänglig för avsedd användning.

Vi söker nu IT-säkerhetsspecialist till enheten för arkitektur och säkerhet. Du kommer i samråd med dina kollegor vidareutveckla IT-säkerhet i enlighet med myndighetens strategiska inriktning. 

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens inom IT-säkerhet med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare. 

Om tjänsten

 • Stödja utvecklingen av myndighetens IT-säkerhetsarkitektur och säkerställa dess kompatibilitet med och stöd för nationell arkitektur för e-hälsa
 • Leda och genomföra riskanalyser och granskningar
 • Informera om och utbilda i IT-säkerhet
 • Stödja utredningar, förstudier, projekt och förvaltning inom IT-säkerhet och informationssäkerhet
 • Utveckla och förvalta system för logganalys vid myndigheten
 • Utföra logganalys och vara del av eHälsomyndighetens Security Operations Center

I och med att myndigheten ständigt utvecklas och jobbar med moderna tekniker utmanas IT-säkerheten ständigt, vilket ger dig möjlighet att ständigt utvecklas. Du får även möjlighet att utbildas och vara en del av nätverk inom och utom myndigheten.

Vi söker dig som har:

 • Akademisk examen inom relevant område och/eller någon form av eftergymnasial utbildning inom IT-säkerhetsområdet
 • Minst tre års erfarenhet av IT-säkerhetsarbete inom organisationer med säkerhetskritisk verksamhet
 • Erfarenhet av arbete med logg- och trafikanalys samt kunskap om logganalysverktyg
 • Kunskap om ISO 27001, samt om relevanta dataskyddslagar
 • Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Som person är du strukturerad och kvalitetsmedveten. För att vara framgångsrik i rollen krävs en god kommunikativ förmåga samt hög samarbetsförmåga för att nå goda resultat. Du har ett lösningsorienterat förhållningssätt och ser till det större perspektivet för se till verksamhetens bästa i agerande och beslut. 

Meriterande för tjänsten är:

 • Erfarenhet av säkerhet i mjukvaruutvecklingsprocesser
 • Erfarenhet av IT-säkerhetsarbete inom myndighet och/eller inom vård- och omsorgssektorn
 • Certifieringar som CISA, CISM, CISSP eller liknande
 • God kunskap inom områden som säkerhetsarkitektur, IAM, SAML2, och OAuth 2

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga kompetenser.

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningen är tillsvidare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är Kalmar, arbetet kan innebära tjänsteresor företrädelsevis till Stockholm. 

eHälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tid att leva! Vill du veta mer om hur det rä att bo i Kalmarsundsregionen, läs här; https://kalmarsundsregionen.com/

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef, Johan Palmqvist, enhetschef på arkitektur och säkerhet, tel 010-106 07 26, HR-specialist Linda Eriksson, tel 010-458 63 36, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast den 11 augusti 2019!

Om eHälsomyndigheten

eHälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av eHälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

 

Sökord: IT Security, CIS20, SOC,  Security Analyst, Security Engineer

Lediga jobb

I listan nedan hittar du de lediga tjänster som just nu utannonseras. Du kan enkelt prenumerera på lediga tjänster genom att klicka på knappen Prenumerera och registrera din mejladress. 


Behandling av personuppgifter

Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för eHälsomyndighetens räkning i rekryteringssystemet ReachMee i enlighet med EU:s dataskyddsförordning. Behandlingen är nödvändig för att myndigheten ska fullgöra sina rättsliga förpliktelser. eHälsomyndigheten är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

eHälsomyndigheten använder uppgifterna för att hantera din ansökan och personuppgifterna raderas i systemet två år efter avslutad rekrytering.
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för rekryterare, hr samt eventuellt fackligt ombud. Handlingar som inkommit till eHälsomyndigheten kan dock komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen då det i normalfallet inte gäller sekretess för uppgifter i samband med rekrytering. Om du har beslut om skyddade personuppgifter, kontakta den hr-partner som finns namngiven i annonsen.

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
Infrastrukturarkitekt till eHälsomyndigheten Kalmar 2019-08-11
IT-säkerhetsspecialist till eHälsomyndigheten Kalmar 2019-08-11
Produktsspecialist med intresse för UX till eHälsomyndigheten 2019-08-18
Projektledare till E-hälsomyndigheten Kalmar 2019-08-11