IT-intresserad farmaceut till E-hälsomyndigheten

Arbetsområde: Farmaci

Arbetsinriktning: Farmaceut

Anställningsnivå: Tillsvidareanställning

Anställningstyp: Heltid

Vi söker nu en IT-intresserad farmaceut till oss på E‑hälsomyndigheten i Stockholm.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena inom det svenska samhället: e‑hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

Tjänsten är placerad på enheten Kundsamverkan och anslutning, inom avdelningen E‑hälsotjänster. Avdelningens uppdrag är att ansvara för de register som apotek och vårdgivare behöver ha tillgång till för en patientsäker och kostnadseffektiv läkemedelshantering. Enheten Kundsamverkan och anslutning ansvarar i sin tur för relationen med myndighetens kunder samt för bedömning och godkännande av de externa system som ansluter till myndighetens tjänsteplattform. Våra kunder är t ex vård- och apoteksaktörer samt systemleverantörer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

E-hälsomyndighetens tjänsteplattform används av IT-system inom vård- och apotekssektorn som behöver kunna skapa, hantera och expediera elektroniska recept. När våra kunder utvecklar system för förskrivning eller expediering av recept måste deras tekniska integration bli godkänd av E-hälsomyndigheten innan de kan gå i produktion. Det blir din uppgift, att på enheten för kundsamverkan och anslutning, granska dessa system ur flera perspektiv så att vi som myndighet kan bedöma påverkan och eventuella risker dessa medför. För detta arbete krävs ett genuint intresse för att kvalitetssäkra information för förskrivning och expediering av recept. Du bör tycka att det är spännande att arbeta i gränssnittet mellan farmaci, vård, teknik och juridik.

Du kommer att guida kunderna genom godkännandeprocessen vilket ställer stora krav på din kommunikativa och pedagogiska förmåga. Vi söker dig som vill hjälpa oss att göra skillnad! Hos oss kommer du att ingå i en social grupp som idag består av bl a systemvetare, farmaceuter och sjuksköterskor. Vi arbetar med att ständigt förbättra våra processer och har alltid kunden i fokus. Tempot är högt och vi har kul på jobbet!

Vi söker dig som har:

  • Farmaceutisk högskoleutbildning
  • Tre års erfarenhet av arbete i expeditionssystem
  • God förmåga att uttrycka dig i svenska både i tal och skrift
  • En god samarbetsförmåga och är relationsskapande
  • Kundfokus samt ett flexibelt och utåtriktat förhållningssätt

Meriterande är:

  • Sjuksköterskeutbildning
  • Erfarenhet av förskrivningssystem
  • Erfarenhet av projektarbete


Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Information om tjänsten
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är Stockholm, arbetet kan innebära tjänsteresor.

E‑hälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi tillämpar förtroendearbetstid och eftersträvar en god balans mellan arbete och fritid. Du får självklart förmåner som t ex friskvårdsbidrag.


Frågor angående tjänsten besvaras av Rekryterande chef, Jessica Tegelius, Enhetschef för Kundsamverkan och anslutning, tel; 010-458 62 95, HR-specialist Klas Ackebo, tel; 010-458 63 84, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04; och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.

Välkommen att skicka in din ansökan med cv och personligt brev senast den 5 april 2020.

Om E‑hälsomyndigheten
E‑hälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på ehalsomyndigheten.se

Lediga jobb

I listan nedan hittar du de lediga tjänster som just nu utannonseras. Du kan enkelt prenumerera på lediga tjänster genom att klicka på knappen Prenumerera och registrera din mejladress. 


Behandling av personuppgifter

Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för E-hälsomyndighetens räkning i rekryteringssystemet ReachMee i enlighet med EU:s dataskyddsförordning. Behandlingen är nödvändig för att myndigheten ska fullgöra sina rättsliga förpliktelser. E-hälsomyndigheten är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

E-hälsomyndigheten använder uppgifterna för att hantera din ansökan och personuppgifterna raderas i systemet två år efter avslutad rekrytering.
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för rekryterare, hr samt eventuellt fackligt ombud. Handlingar som inkommit till E-hälsomyndigheten kan dock komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen då det i normalfallet inte gäller sekretess för uppgifter i samband med rekrytering. Om du har beslut om skyddade personuppgifter, kontakta den hr-partner som finns namngiven i annonsen.

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
Testspecialist med inriktning prestanda till E-hälsomyndigheten Kalmar 2020-04-06
Kundorienterad och teknisk arkitekturgranskare med intresse för e-hälsa Stockholm 2020-04-05
IT-intresserad farmaceut till E-hälsomyndigheten Stockholm 2020-04-05