Infrastrukturarkitekt till eHälsomyndigheten

Arbetsområde: IT

Arbetsinriktining: Arkitekt

Anställningsnivå: Tillsvidareanställning

Anställningstyp: Heltid

Vill du vara med på resan att möjliggöra en effektiv plattform för morgondagens e-hälsotjänster?

Vi söker nu Infrastrukturarkitekt till enheten för arkitektur och säkerhet. Enheten ingår i avdelningen Digitalisering som ansvarar för utveckling och drift av myndighetens samtliga produkter och tjänster.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens inom IT-infrastruktur med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare. 

Om tjänsten

Som infrastrukturarkitekt hos oss arbetar du huvudsakligen med att:

 • Utveckla och förvalta myndighetens målarkitektur/referensarkitektur gällande IT- och kommunikationsinfrastruktur
 • Strukturera, dokumentera och föreslå den infrastruktur som matchar organisationens behov.
 • Kapacitetsberäkning med modeller för skalning
 • Kravställning, verifiering och design av lösningar baserade på privata moln, publika moln och hybridmoln.
 • Arbeta med upphandlingar och leverantörsstyrning inom infrastruktur

Du kommer att vara en del i att etablera myndighetens nya containerbaserade plattform, vilket möjliggör snabbare utveckling och differentialiserade releaser. Som arkitekt får du en central roll i myndighetens processer och du får möjlighet att utvecklas i din profession som arkitekt. Du kommer att verka i flera forum tillsammans med verksamhetsspecialister och andra arkitekter.

Vi söker dig som har:

 • Akademisk utbildning som civilingenjör, högskoleingenjör eller motsvarande som bedöms likvärdig
 • Minst tre års erfarenhet av arbete med infrastrukturarkitektur
 • Erfarenhet från design och drift av privata molnlösningar
 • Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska

För att vara framgångsrik i rollen är det viktigt att du är strategisk och har förmåga att se på frågor ur ett brett perspektiv, se dess långsiktiga betydelse och ha mod att agera utifrån det.  I denna roll är det även viktigt att ta initiativ, sätta igång akitiveter som ofta kräver samarbete med kollegor. Du trivs med att styra priroriteringar, planering och agerande med fokus på mål och resultat. Du är lyhörd, inlyssnande och konstruktiv i din kommunikation för att nå framgång i riktning mot uppsatta mål.

Meriterande för tjänsten är:

 • Erfarenhet av kombinerade privata och publika molntjänster, hybridmoln 
 • Erfarenhet av OpenShift och Kubernetes eller motsvarande containerplattformar
 • Kunskap om olika modelleringsnotationer t. ex. Archimate och Unified Modeling Language (UML)

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga kompetenser.

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningen är tillsvidare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är Kalmar, arbetet kan innebära tjänsteresor företrädelsevis till Stockholm.

eHälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tid att leva! Vill du veta mer om hur det rä att bo i Kalmarsundsregionen, läs här; https://kalmarsundsregionen.com/

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef, Johan Palmqvist, enhetschef på Arkitektur och säkerhet, tel 010-106 07 26, HR-specialist Linda Eriksson, tel 010 - 458 63 36, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast den 11 augusti 2019!

Om eHälsomyndigheten

eHälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av eHälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

 

Sökord: Docker, Openshift, Kubernetes

Lediga jobb

I listan nedan hittar du de lediga tjänster som just nu utannonseras. Du kan enkelt prenumerera på lediga tjänster genom att klicka på knappen Prenumerera och registrera din mejladress. 


Behandling av personuppgifter

Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för eHälsomyndighetens räkning i rekryteringssystemet ReachMee i enlighet med EU:s dataskyddsförordning. Behandlingen är nödvändig för att myndigheten ska fullgöra sina rättsliga förpliktelser. eHälsomyndigheten är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

eHälsomyndigheten använder uppgifterna för att hantera din ansökan och personuppgifterna raderas i systemet två år efter avslutad rekrytering.
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för rekryterare, hr samt eventuellt fackligt ombud. Handlingar som inkommit till eHälsomyndigheten kan dock komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen då det i normalfallet inte gäller sekretess för uppgifter i samband med rekrytering. Om du har beslut om skyddade personuppgifter, kontakta den hr-partner som finns namngiven i annonsen.

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
Infrastrukturarkitekt till eHälsomyndigheten Kalmar 2019-08-11
IT-säkerhetsspecialist till eHälsomyndigheten Kalmar 2019-08-11
Produktsspecialist med intresse för UX till eHälsomyndigheten 2019-08-18
Projektledare till E-hälsomyndigheten Kalmar 2019-08-11