Informationssäkerhetssamordnare till E-hälsomyndigheten

Arbetsområde: Säkerhet

Arbetsinriktining: Informationssäkerhetssamordnare

Anställningsnivå: Tillsvidareanställning

Anställningstyp: Heltid

Vill du samordna utvecklingen och förvaltningen av vårt ledningssystem för informationssäkerhet?

Vi söker nu en informationssäkerhetssamordnare till avdelningen stab. Staben biträder generaldirektören i ledning och styrning av myndigheten och består av enheten styrning och uppföljning samt funktioner för myndighetens ledningssystem inom kvalitet och miljö samt informationssäkerhet. Säkerhetsskyddschefen, som har det övergripande ansvaret för säkerhet på myndigheten, finns också i staben.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens inom informationssäkerhet med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

Om tjänsten

Som informationssäkerhetssamordnare är du den som samordnar utveckling, förvaltning och efterlevnaden av vårt ledningssystem för informationssäkerhet.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår är att skriva och förvalta myndighetens riktlinjer inom informationssäkerhetsområdet, du ansvarar för den årliga övergripande GAP-analysen och stämmer av utfallet med verksamheten.

Du identifierar och tar fram förslag på åtgärder med anledning av revision och kontroll av ledningssystemet och du upprättar myndighetsövergripande säkerhetsrapporter och tar fram underlag inför ledningens genomgång.

Du håller informationssäkerhetsutbildningar, leder workshops och stöttar processägare/processledare i framtagning och utveckling av processer som uppfyller informationssäkerhetskrav.

Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen inom relevant område, eller eftergymnasial utbildning inom informationssäkerhetsområdet
  • Minst fem års erfarenhet av att arbeta med ledningssystem för informationssäkerhet baserat på ISO27001
  • Erfarenhet av att arbeta inom offentlig sektor

Som person är du självgående, strukturerad och har en god samarbetsförmåga. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och drivs av att uppnå mål och resultat.

Meriterande för tjänsten är:

  • Erfarenhet av att arbeta med integrerat ledningssystem

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga kompetenser.

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningen är tillsvidare, med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är Kalmar eller Stockholm. Arbetet kan innebära tjänsteresor.

E-hälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tid att leva! Vill du veta mer om hur det är att bo i Kalmarsundsregionen, läs här; https://kalmarsundsregionen.com/

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef Susann Bard avdelningschef stab, tel 010-458 63 11, HR-specialist Ulrika Lind, tel 010-458 63 48, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast den 20 januari 2020!

Om E-hälsomyndigheten

E-hälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av E-hälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

 

Sökord:

Lediga jobb

I listan nedan hittar du de lediga tjänster som just nu utannonseras. Du kan enkelt prenumerera på lediga tjänster genom att klicka på knappen Prenumerera och registrera din mejladress. 


Behandling av personuppgifter

Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för E-hälsomyndighetens räkning i rekryteringssystemet ReachMee i enlighet med EU:s dataskyddsförordning. Behandlingen är nödvändig för att myndigheten ska fullgöra sina rättsliga förpliktelser. E-hälsomyndigheten är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

E-hälsomyndigheten använder uppgifterna för att hantera din ansökan och personuppgifterna raderas i systemet två år efter avslutad rekrytering.
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för rekryterare, hr samt eventuellt fackligt ombud. Handlingar som inkommit till E-hälsomyndigheten kan dock komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen då det i normalfallet inte gäller sekretess för uppgifter i samband med rekrytering. Om du har beslut om skyddade personuppgifter, kontakta den hr-partner som finns namngiven i annonsen.

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
Drifttekniker med inriktning DBA till E-hälsomyndigheten Kalmar 2020-01-23
Chef till enheten Verksamhetsledningssystem till E-hälsomyndigheten Kalmar 2020-01-27
Informationssäkerhetssamordnare till E-hälsomyndigheten 2020-01-20
Arkivarie till E-hälsomyndigheten Kalmar 2020-01-20