Dataskyddsombud till eHälsomyndigheten

Arbetsområde: Juridik

Arbetsinriktining: Jurist

Anställningsnivå: Tillsvidareanställning

Anställningstyp: Heltid

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

Vi söker nu Dataskyddsombud till enheten Juridik inom avdelningen för Verksamhetsstöd.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• Informera, utbilda och ge råd om skyldigheter enligt dataskyddsförordningen och annan tillämplig dataskyddslagstiftning.

• Övervaka efterlevnaden av myndighetens strategi för skydd av personuppgifter samt den interna efterlevnaden av dataskyddsförordningen och annan tillämplig dataskyddslagstiftning.

• Upprätta och implementera interna styrande dokument.

• Ge råd i konsekvensbedömningar av dataskydd och övervaka genomförandet av dessa.

 

Vi söker dig som har

• Juridisk kandidatexamen

• Flera års erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning med liknande arbetsuppgifter

För att trivas och lyckas i tjänsten ser vi att du har en god samarbetsförmåga, kan fatta väl avvägda beslut, prioritera och delegera samt har en god analytisk förmåga.

 

Meriterande är

• Erfarenhet som personuppgiftsombud eller på annat sätt ha arbetat inom området

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Information om tjänsten

Anställningen är tillsvidare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Kalmar eller Stockholm. Arbetet kan innebära tjänsteresor, företrädesvis mellan Kalmar och Stockholm.

eHälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Frågor angående tjänsten besvaras av Susann Bard, avdelningschef Verksamhetsstöd, tel 010-458 63 11, Ulrika Lind, HR-specialist, tel 010-458 63 48, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast den 19 juni 2018.

 

Om eHälsomyndigheten
eHälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av eHälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Lediga jobbtest

I listan nedan hittar du de lediga tjänster som just nu utannonseras. Klicka på det lediga jobb som överensstämmer med din kompetens för att få mer information och för att söka. Vi måste ha din ansökan senast sista ansökningsdag. Du kan enkelt prenumerera på lediga tjänster genom att klicka på knappen Prenumerera och registrera din mejladress. 


Personuppgiftslagen (PUL)
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Inlämnade uppgifter blir allmän handling och kommer att lagras i två år efter avslutad rekrytering. Uppgifter kommer att vara tillgängliga för rekryterande personer i enlighet med Personuppgiftslagen (1998:204), PUL. Om du har beslut om skyddade personuppgifter kan du välja att kontakta den HR-partner som finns namngiven i annonsen för information om alternativa sätt att skicka in din ansökan.

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
Systemutvecklare / databasutvecklare till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-08-19
Dataskyddsombud till eHälsomyndigheten Stockholm 2018-06-19
NMI-specialister till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-06-14
Utredare inom vård och omsorg till eHälsomyndigheten 2018-06-25
Dataskyddsombud till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-06-19
Systemutvecklare / webbutvecklare till eHälsomyndigheten Växjö 2018-06-21
Systemutvecklare / webbutvecklare till eHälsomyndigheten Karlskrona 2018-06-21
Webbutvecklare / systemutvecklare till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-06-21
NMI-specialister till eHälsomyndigheten Stockholm 2018-06-14
Javautvecklare/systemutvecklare till eHälsomyndigheten Växjö 2018-06-05
Javautvecklare/systemutvecklare till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-06-05
Javautvecklare/systemutvecklare till eHälsomyndigheten Karlskrona 2018-06-05