Chef för avdelningen digitalisering till E-hälsomyndigheten

Arbetsområde: Chefer och ledare

Arbetsinriktning: Avdelningschef

Anställningsnivå: Tillsvidareanställning

Anställningstyp: Heltid

 

Vill du arbeta med att driva och utveckla arbetet med digital omställning inom e-hälsa?  E-hälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet. Vi kan erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och utmanande uppdrag som avdelningschef hos oss på E-hälsomyndigheten! Vi är en modern och ung myndighet där du dagligen får möjlighet att bidra till ett bättre samhälle och som myndighet arbetar vi med utveckling av vår verksamhet.

Avdelningen består idag av ca 120 medarbetare och ett antal konsulter. Avdelningen är indelad i enheter som leds av chefer och avdelningen har kompetens inom test, utvecklare, arkitekter, IT- och informationssäkerhetsspecialister, UX-specialister, support och stöd.

E-hälsomyndigheten söker en erfaren och utvecklingsinriktad avdelningschef med förmåga att leda och ansvara för digitaliseringsarbetet på myndigheten.

Om tjänsten

Arbetet innebär stora möjligheter att påverka, förändra och förbättra. I rollen ingår att vidareutveckla digitaliseringen för att möta de behov som myndighetens nya uppdrag ställer på digitaliseringsverksamhet och IT-leverans.

Du samordnar avdelningens uppdrag och stödjer ledningsgruppen i utvecklingsarbetet på övergripande nivå. Du har erfarenhet av att arbeta i och leda organisationer som ställer stora krav på samverkan och samarbete. Det är viktigt att ha fokus på utveckling av verksamheten samt gedigen teknisk kunskap för att utmana oss och vår digitaliseringsverksamhet.

Du ingår i myndighetens ledningsgrupp med strategiskt ansvar för myndighetens digitalisering. Du har erfarenhet av att leda andra chefer. Rollen som avdelningschef innebär många externa kontakter inte minst med leverantörer.

Som ledare är du kommunikativ med förmåga att bygga goda relationer och har lätt för att sätta dig in i verksamhetens behov och se möjligheter. Du är bra på att leverera resultat och driver våra digitaliserings- och utvecklingsinitiativ, samt test framåt. Vi förväntar oss att du är van att utifrån övergripande verksamhetstrategier nyttja digitaliseringens möjligheter för ökat värdeskapande samt översätta det till IT-arkitektur och produktorganisation.

Ditt arbetssätt kännetecknas av strategiskt tänkande, du har fokus på en effektiv verksamhet och ändamålsenliga arbetssätt. Dessutom besitter du kunskap om hur effektiva team skapas, agilt arbete och hur vi med hjälp av innovation och kontinuerlig förbättring samt kunskapsutbyte, kan utvecklas både internt och externt.

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande kunskaper erhållna genom mångårig yrkeserfarenhet
 • Erfarenhet av ledande befattning med ansvar för IT och digitalisering
 • Mycket god erfarenhet av digitaliseringsarbete, från strategi till transformation
 • Erfarenhet av IT-sourcing; upphandlingar, förhandlingar med leverantörer och att mäta och följa upp resultat.
 • Produktorganisation, team, införande, agilt
 • Bred erfarenhet av att leda införande av verksamhetsnära system
 • Mångårig erfarenhet av att leda i en expertorganisation, med vilja och förmåga att forma och utveckla organisationer och medarbetare
 • Några års erfarenhet från ansvar för IT-organisationer som utvecklat, förvaltat och levererat IT-tjänster och/eller produkter till kund.
 • Erfarenhet av systemförvaltning och förvaltningsmodeller
 • God kommunikativ förmåga

Meriterande för tjänsten är:

 • Statlig erfarenhet

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga kompetenser.

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningen är tillsvidare, med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställningen är Stockholm eller Kalmar. Arbetet kan innebära tjänsteresor mellan orterna.

E-hälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tid till det du vill! Vill du veta mer om hur det är att bo och arbeta i Kalmar län, läs här flyttahit.nu

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av generaldirektör Janna Valik (janna.valik@ehalsomyndigheten.se), avdelningschef Peter Alvinsson, tel 010-458 62 50, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, -ST, tel 010-458 62 90.

Välkommen att skicka in din ansökan, via vårt rekryteringssystem, med cv och personligt brev senast den 6 december 2021!

Om E-hälsomyndigheten

E-hälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Hos oss arbetar ungefär 300 personer och vi är fördelade på två orter, Stockholm och Kalmar. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av E-hälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Sökord: 

Lediga jobb

I listan nedan hittar du de lediga tjänster som just nu utannonseras. Du kan enkelt prenumerera på lediga tjänster genom att klicka på knappen Prenumerera och registrera din mejladress. 


Behandling av personuppgifter

Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för E-hälsomyndighetens räkning i rekryteringssystemet ReachMee i enlighet med EU:s dataskyddsförordning. Behandlingen är nödvändig för att myndigheten ska fullgöra sina rättsliga förpliktelser. E-hälsomyndigheten är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

E-hälsomyndigheten använder uppgifterna för att hantera din ansökan och personuppgifterna raderas i systemet två år efter avslutad rekrytering.
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för rekryterare, hr samt eventuellt fackligt ombud. Handlingar som inkommit till E-hälsomyndigheten kan dock komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen då det i normalfallet inte gäller sekretess för uppgifter i samband med rekrytering. Om du har beslut om skyddade personuppgifter, kontakta den hr-partner som finns namngiven i annonsen.

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
Chef för avdelningen digitalisering till E-hälsomyndigheten 2021-12-06