Arkivarie till E-hälsomyndigheten

Arbetsområde: Administration

Arbetsinriktining: Arkivarie

Anställningsnivå: Tillsvidareanställning

Anställningstyp: Heltid

Är du Maries nya kollega?

Vi söker nu ytterligare en arkivarie till enheten för registratur och inköp. Inom enheten arbetar arkivarie, registratorer, utlämningshandläggare samt upphandlare. Enheten tillhör Rättsavdelningen som även består av enheten juridik samt myndighetens dataskyddsombud.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

Om tjänsten

Som arkivarie är du ett stöd till hela myndigheten i frågor som rör informationshantering. Du arbetar med att kvalitetssäkra och följa upp informationshanteringen samt bidrar till utvecklingen av detta arbete. Du arbetar även med utveckling av systemstödet.

Du ordnar och förtecknar myndighetens handlingar samt tar fram bevarandeplaner och genomför gallringsutredningar i samarbete med verksamheten. Du är myndighetens expertresurs i frågor som rör registrering och hantering av allmänna handlingar samt är ett stöd till registraturen i dessa frågor.

Du bidrar med arkivariekompetens i myndighetens it-utvecklingsprojekt, it-förvaltning samt vid inköp och upphandling.

Vi söker dig som har:

  • Akademisk utbildning inom arkivvetenskap eller annan relevant akademisk utbildning
  • Minst 2 års erfarenhet av att ha arbetat som arkivarie
  • Mycket god kännedom om arkiv- och offentlighetslagstiftningen samt Riksarkivets föreskrifter
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Som person är du självgående, strukturerad och har en god samarbetsförmåga. Vidare har du en god språklig analytisk förmåga och är bra på att kommunicera, såväl muntligt som skriftligt.

Meriterande för tjänsten är:

  • Erfarenhet av arbete i dokument- och ärendehanteringssystem
  • Erfarenhet av arbete med elektronisk dokumenthantering och systemstöd för förteckningsarbete
  • Erfarenhet av arbete inom offentlig sektor

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga kompetenser.

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningen är tillsvidare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är Kalmar. Arbetet kan innebära tjänsteresor.

E-hälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tid att leva! Vill du veta mer om hur det är att bo i Kalmarsundsregionen, läs här; https://kalmarsundsregionen.com/

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef Johan Carlström, enhetschef på registratur och inköp, tel 010-458 62 12, HR-specialist Ulrika Lind, tel 010-458 63 48, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast den 20 januari 2020!

Om E-hälsomyndigheten

E-hälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av E-hälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

 

Lediga jobb

I listan nedan hittar du de lediga tjänster som just nu utannonseras. Du kan enkelt prenumerera på lediga tjänster genom att klicka på knappen Prenumerera och registrera din mejladress. 


Behandling av personuppgifter

Uppgifterna som du lämnar i din ansökan registreras för E-hälsomyndighetens räkning i rekryteringssystemet ReachMee i enlighet med EU:s dataskyddsförordning. Behandlingen är nödvändig för att myndigheten ska fullgöra sina rättsliga förpliktelser. E-hälsomyndigheten är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

E-hälsomyndigheten använder uppgifterna för att hantera din ansökan och personuppgifterna raderas i systemet två år efter avslutad rekrytering.
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för rekryterare, hr samt eventuellt fackligt ombud. Handlingar som inkommit till E-hälsomyndigheten kan dock komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen då det i normalfallet inte gäller sekretess för uppgifter i samband med rekrytering. Om du har beslut om skyddade personuppgifter, kontakta den hr-partner som finns namngiven i annonsen.

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
Drifttekniker med inriktning DBA till E-hälsomyndigheten Kalmar 2020-01-23
Chef till enheten Verksamhetsledningssystem till E-hälsomyndigheten Kalmar 2020-01-27
Informationssäkerhetssamordnare till E-hälsomyndigheten 2020-01-20
Arkivarie till E-hälsomyndigheten Kalmar 2020-01-20