Är du vår nya Drifttekniker inr DBA?

Arbetsområde: IT

Arbetsinriktining: Databasutvecklare

Anställningsnivå: Tillsvidareanställning

Anställningstyp: Heltid

Motiveras du av att arbeta med tjänster som kräver hög tillgänglighet i kombination med problemlösning och service? Hos oss på eHälsomyndigheten finns chansen att få arbeta tillsammans med trevliga och kompetenta kollegor då vi nu söker två medarbetare till vår driftsfunktion i Kalmar!

Enheten Produktion av Informationstjänster är den delen på avdelningen Digitalisering som levererar förutsättningar och support för alla de tjänster som myndigheten levererar. Här finns Servicedesk, server-, applikation- och databasdrift tillsammans med releasehantering och test.

I rollen som Drifts DBA kommer du att arbeta i ett team som har ansvar för att tjänsternas databaser fungerar och utvecklas. Du kommer att arbeta både med dagliga RFC:er men även i projekt där nytänk och vidareutveckling är i fokus.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

 

Om tjänsten

Som DBA kommer du att arbeta med många moment mot vår databasmiljö som är primärt baserad på Oracle. Bl.a. kvalitetssäkring och implementation av script i produktionsmiljön genom att delta i Change Managementprocessen,

stötta utvecklingsteamen i projekt/förvaltning och ta fram lösningar för både funktionella och icke funktionella krav avseende PL/SQL.

För att vår databasmiljö ska fungera bra måste du kunna optimera och förbättra våra procedurer (t.ex. stored procedures), databasfunktioner, databaspaket och scheman.

Att hantera incidenter och ärenden är en del av arbetet i tredje linjen. Vid behov deltar du även i myndighetens Major Incidentprocess. För att vi ska ha bra kontroll av vår miljö finns det även en 24x7-beredskap som du kan bli en del av.

I releaseprocessen är du en del av teamet som kommer att arbeta med att testa, kvalitetssäkra och implementera de olika versioner som släpps.

 

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk examen inom data/IT eller likvärdig utbildning eller genom arbete förvärvad kunskap.
 • Minst 3 års arbetslivserfarenhet som DBU/DBA.
 • Minst 3 års arbetslivserfarenhet av SQL, PL-SQL och databasprogrammering.
 • God förmåga att uttrycka sig i svenska både i tal och skrift.
 • God samarbetsförmåga, god problemlösande analysförmåga och är serviceinriktad.

 

Meriterande för tjänsten är:

 • Erfarenhet av databasutveckling i prestandakritiska och transaktionsintensiva miljöer.
 • Erfarenhet av Oracle 11g/12c.
 • Erfarenhet av Oracle i EXAdata-miljö.

 

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningen är tillsvidare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är Kalmar. Arbetet kan innebära tjänsteresor, företrädesvis till Stockholm.

eHälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

 

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef Mathias Erlandsson, chef för enheten produktion av informationstjänster, tel 010-458 63 01, Ulrika Lind, HR-specialist, tel 010-458 63 48, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast den 2 september 2018!

 

Om eHälsomyndigheten

eHälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av eHälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

 

Sökord:

 • DBA
 • Drifttekniker
 • Oracle
 • Databas
 • Databasadministratör
 • SQL

 

Lediga jobbtest

I listan nedan hittar du de lediga tjänster som just nu utannonseras. Klicka på det lediga jobb som överensstämmer med din kompetens för att få mer information och för att söka. Vi måste ha din ansökan senast sista ansökningsdag. Du kan enkelt prenumerera på lediga tjänster genom att klicka på knappen Prenumerera och registrera din mejladress. 


Personuppgiftslagen (PUL)
Härmed godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Inlämnade uppgifter blir allmän handling och kommer att lagras i två år efter avslutad rekrytering. Uppgifter kommer att vara tillgängliga för rekryterande personer i enlighet med Personuppgiftslagen (1998:204), PUL. Om du har beslut om skyddade personuppgifter kan du välja att kontakta den HR-partner som finns namngiven i annonsen för information om alternativa sätt att skicka in din ansökan.

Tjänst Ort Sista ansökningsdag
IT-/informationssäkerhetsspecialist till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-08-13
Javautvecklare / systemutvecklare till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-08-19
Är du vår nya Drifttekniker inr DBA? Kalmar 2018-09-02
NMI-specialister till eHälsomyndigheten Stockholm 2018-08-20
NMI-specialister till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-08-20
Modig rättschef till eHälsomyndigheten 2018-08-15
Testspecialist inriktning testautomation till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-08-13
Systemutvecklare / UX Designer Kalmar 2018-07-29
Servicedesk Analyst till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-08-26
Kundansvariga med IT-kunskap och intresse för e-hälsa Stockholm 2018-08-20
Informationsarkitekt till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-07-09
Informationsarkitekt till eHälsomyndigheten Stockholm 2018-07-09
Systemutvecklare / databasutvecklare till eHälsomyndigheten Kalmar 2018-08-19