Se eHälsomyndighetens dag i efterhand

Tack alla besökare som tog sig till eHälsomyndighetens dag under digitala veckan i Kalmar. Det blev en mycket uppskattad och välbesökt eftermiddag i e-hälsans tecken. Här kan du ta del av alla programpunkter.

Välkommen till eHälsomyndighetens dag i Kalmar – en eftermiddag i e-hälsans tecken! eHälsomyndighetens kommunikationschef Eva Reimers inleder eHälsomyndighetens dag i Kalmar.


Introduktion till eHälsomyndighetens dag i Kalmar av eHälsomyndighetens tf GD Eva-Britt Gustafsson.


Tomas Lithner, avdelningschef e-hälsotjänster, berättar om eHälsomyndigheten och hur vi använder vår kunskap om digitaliseringens möjligheter för att bidra till ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg.


eHälsomyndigheten arbetar för att regeringens vision e-hälsa 2025 ska bli verklighet, bland annat genom att samordna regeringens satsningar inom e-hälsa. Av och med Jesper Olsson, utredare.


Med den nationella läkemedelslistan ska vården, apoteken och patienten få tillgång till samlad information från samma källa om vilka läkemedel en patient har fått förskrivna på recept. eHälsomyndigheten har fått regeringens uppdrag att föreslå hur nationella läkemedelslistan ska bli verklighet. Av och med Jean-Luc af Geijerstam, tf avdelningschef stab.


Hälsa för mig är ett personligt hälsokonto som kommer att finnas tillgängligt för alla som vill kunna samla, överblicka och dela sin hälsoinformation. Hälsa för mig är planerat att öppna under 2017. Av och med: Helene Richardsson, affärsutvecklare Hälsa för mig och Carl Jarnling, enhetschef invånartjänster.