Vad är skillnaden mellan ett testbevis och ett tillfrisknandebevis?

Ett testbevis visar att du testat negativt för covid-19. Ett testbevis kan du få få via en av de privata vårdgivare som är anslutna till tjänsten Covidbevis. Du kontaktar själv vårdgivaren och bokar ett test. Lista över de vårdgivare som är anslutna till tjänsten covidbevis 

Ett tillfrisknandebevis får du om du har testat positivt för covid-19. Det krävs att testet har tagits av hälso- och sjukvårdspersonal minst elva dagar innan du kan begära att bevis utfärdas. Det är endast NAAT-test (till exempel ett PCR-test) som är giltigt som grund för tillfrisknandebevis, ej snabbtest i form av antigentest eller antikroppstester.

Om du uppfyller villkoren och har testat positivt i den offentliga vården kan du besöka webbplatsen 1177.se för att se vad som gäller i din region för att begära ett tillfrisknandebevis.

Om du testat positivt hos en privat vårdgivare, efter att du betalat för ett PCR-test, kan de utfärda ett tillfrisknandebevis om de är anslutna till regionernas säkerhetsinfrastruktur, vänligen vänd dig till vårdgivaren där du gjorde testet.