Jag saknar e-legitimation, hur gör jag då för att få vaccinationsbevis?

Skaffa en e-legitimation om du inte har en sådan Skaffa e-legitimation

Om du saknar e-legitimation kan du besöka något av Sveriges cirka 1 400 apotek som kan hjälpa till med vaccinationsbevis. Få ditt vaccinationsbevis på apotek.

Du kan även beställa ditt vaccinationsbevis genom att skriva ut, fylla i och posta en blankett. 

Du kan ansöka hos E‑hälsomyndigheten via blanketten Beställning av vaccinationsbevis Om blanketten är rätt ifylld och doserna finns registrerade, tar det max två veckor att få ett vaccinationsbevis på detta sätt. Du får beviset skickat till din folkbokföringsadress.

Om du är vaccinerad i Sverige, men saknar folkbokföringsadress så är det blanketten Beställning av vaccinationsbevis - för dig som saknar folkbokföringsadress i Sverige du ska använda. Då skickas beviset till den adress du uppger på blanketten och du får beviset skickat till dig som rekommenderat brev.

Du skriver ut blanketten och fyller i den, lägger den i ett kuvert och postar det till E-hälsomyndigheten.

Covidbevis
E-hälsomyndigheten
Box 913
391 29 Kalmar

(Kom ihåg att skriva under blanketten!)

Om du inte kan skriva ut blanketten kan du få hjälp med det på ett servicekontor eller ett kommunalt medborgarkontor. Du kan också fråga på ett bibliotek om det finns möjlighet att skriva ut blanketten.

Ett annat alternativ är att mejla oss så skickar vi en blankett till dig. Mejla till oss via vårt kontaktformulär och specificera tydligt om du behöver blanketten för att du saknar e-legitimation eller den blankett som gäller om du saknar folkbokföringsadress. Skriv inte personnummer eller några andra personuppgifter i mejlet.

Använd inte blanketten om du har e-legitimation och tillgång till internet – då använder du tjänsten www.covidbevis.se